Bistro Berns
www.berns.se/restauranger/bistro
Berzelii Park

Äntligen har jag förstått Bistro Berns storhet. Det har tagit mig alldeles för lång tid att komma dit men efter två besök på kort tid är jag övertygad. Detta är en gammal men ny stockholmsklassiker. Inte nog med att läget är fantastiskt, lokalen personlig och snygg och att upplägget är enkelt, dessutom rekryterar de personal ifrån Operakällarens bakficka. Servicen är därefter korrekt, kunnig och sparsmakad just som jag vill ha den.

En mindre fast meny med franska klassiker kompletteras varje dag med ett antal mycket prisvärda rätter i fransk husmanskoststil på svarta tavlan. Under mina två korta besök har jag ätit gäddqueneller med gräddsås som var goda men hade stått några stunder för länge i värmeskåpet och utbankad dubbelvikt flankstek med grov senap och härliga pommes som var precis så bra som vi hade hoppats. Till detta gick det bra att få sig ett passande glas vin från den kärnfulla och ytterst franska vinlistan.

Hit vill jag gå ofta. ”Berns Franska” är billigare än Bobonne, lyxigare än Paname och ligger centralare än Godot.