Igår firade vi en 60-årig släkting på en av Stockholms mest inbodda franska bistroer, Wasahof vid Vasaparken. Det var mitt första besök på krogen som tillhört samma familj och legat på samma adress sedan 1968.

Då hela födelsedagssällskapet åt skaldjursplatå har jag svårt att uttala mig om menyn men jag noterade att det fanns ett imponerande antal viner på glas och att den förmodade stammisen Peter Dahl hade specialmålat etiketten till husets bubbel. De övriga gästerna var av befriande blandad ålder, vid ett piano satt en ung kvinna och sjöng ohörbart men stämningsgivande, personalen var självgående men underbemannade och inredningen var precis så gammelmurrigt brun som jag hade förväntat mig. Det ända som saknades för platsa i Paris var röken av blåa Gitanes.
Platån vi åt var på det hela taget bra. Ostronen var utmärkta men havskräfterna kunde ha plockats upp ur koket några minuter tidigare. Jag njöt av en rostad vitmacka med smör och nypillade räkor och kommer gärna tillbaka för denna otuffa och självklara gamling.

Under restaurangen ligger en vinkällare med över 400 sorter på lut där det ordnas öppna provningar cirka en gång i månaden för 300 kr/person.

Läs mer om detta på wasahof.se