BROFÄSTET
Hornstulls Strand 13
08-767 66 87

Hade stämt träff med Karin på Judit & Bertil för ett sent tisdagsmöte. Väl där möttes jag som vanligt av personal med en hel massa tuffakillenkomplex. Tre vuxna människor som jobbar med service och inte kan säga hej när man kliver innanför dörren. Vad är problemet? Syns det på mig att jag inte bor på Hornstull eller? Visst kan ett ställe älska sina stammisar men är det nödvändigt att mobba förstagångsbesökare för det? Gick därifrån och passade istället på att undersöka den nya krogen Brofästet, just under Liljeholmsbron. Fick bra vibbar direkt och noterar att det är rå betong som gäller i de nyöppnade barerna just nu. Jag såg det förra sommaren vid mitt besök i Köpenhamn sen öppnade B.A.R. och nu får alltså även Hornstull sin egen krogsatsning klädd i grått.

Menyn var kort och bestod av fem mellanstora rätter runt 150-180 kr med mestadels japanska och vissa spanska inslag. Från platsen i baren såg vi hur kocken skapade vackra och riktigt aptitretande presentationer. Bl.a en sobanudelsoppa och en anrättning med friterade pilgrimsmusslor på pinne. Måste prova snart!

I källaren verkade det byggas för fullt. Klubbverksamhet på gång kanske?

Lisa Förare Winbladh hyllade maten vid sitt besök i augusti.
Läs hennes bloggrapport här.